Skifte baklys på 2016 BMW X5 (F15) importert fra Canada

Spørsmål (og forhåpentligvis svar) knytta til bilimport.

Moderator: frkglad

Post Reply
jabba1900
Medlem
Posts: 4
Joined: Tue 27 Sep 2016, 22:51

Skifte baklys på 2016 BMW X5 (F15) importert fra Canada

Post by jabba1900 »

Har et problem. Bor i Canada og skal om noen år flytte tilbake til Norge. Trenger ny bil for tiden og har planlagt å kjøpe noe som vi kan ta med oss hjem. Hadde bestemt oss for en 2016 BMW X5 som vi akkurat nå kan få veldig rimelig her borte siden de har begynt å få inn 2017 modellene. Problemet er å få den ombygd sånn at den kan bli godkjent i Norge.

Baklysene er det største problemet. Det er nemlig ikke så enkelt å få skiftet til europeiske baklys. Det må til nytt ledningssett og omkoding. Fikk dette svaret fra en norsk forhandler:

"Da har vi fått svar ifra tekniker hos oss og BMW Norge teknisk avdeling. De anbefaler overhode ikke denne jobben og de norske BMW verkstedene har ikke utstyr for å kode om denne jobben."

Har lest på diverse forum at dette er mulig, men det er en del utfordringer. Har sjekket med diverse merkeverksted og uavhengige service verksteder og ingen er interessert i å ta jobben. Har også kontaktet Arne Gulbrandsen i Norge som visstnok skal være BMW ekspert, men intet svar. Har til og med kontaktet et svensk firma som spesialiserer seg på ombygging av importbiler (http://www.exclusivecars.se/), men tyst...

Da er det like før vi legger X5 ideen på is, men tenkte jeg skulle slenge spørsmålet ut her. Noen som har noen forslag om hvor dette kan gjøres?

Takk!
AsbjørnH
Nybegynner
Posts: 16
Joined: Sat 03 Nov 2012, 06:39

Re: Skifte baklys på 2016 BMW X5 (F15) importert fra Canada

Post by AsbjørnH »

Ikke mulighet for å gjøre det selv da? Google og finne info på forums der andre har tatt seg av samme problem
Post Reply