Page 1 of 1

Import av bobil - Hjelp

Posted: Sat 15 Nov 2014, 19:39
by aasen90
Hei,

Jeg skal importere en bobil fra tyskland. Ettersom at jeg er ung og ikke har vunnet i lotto blir det en eldre variant, men alikevel vil besparelsen ligge på rundt 40.000-60.000kr.

Skal ha en bobil bygget på Peugeot karrosseri med Dethleffs påbygg (ikke alkove).
Problemet er at siden bilen er fra tidlig 90-tallet finnes ikke e-merking eller coc-papirer.

Snakket med en hos statens vegvesen som ba meg skaffe TÜV-papirer, men forhandleren skjønner ikke helt hva jeg sikter til. Han viser til at bilen nylig er godkjent.
Hva heter de papirene på tysk som jeg trenger for å få registrert bilen i Norge?

På forhånd takk for hjelpen!

Re: Import av bobil - Hjelp

Posted: Mon 17 Nov 2014, 09:08
by Ole Reidar
Nå er ikke bobiler min sterke side, men TÜV generelt er papirer som blir brukt for å dokumentere ombygging eller modifisering av biler for godkjenning. Dette blir vanligvis brukt for å godkjent biler som er blitt senka i etterkant eller der det er montert andre bremser f.eks. Da skal TÜV-papirene dokumentere hva de nye delene "tåler" og at de er godkjent benyttet på den biltypen de står på.

Problemet ditt vil nok bli å få bilen godkjent i Norge uten tilstrekkelig dokumentasjon siden den ikke er typegodkjent (e-merke). Hvis ikke selgeren forstår hva TÜV er så ville jeg sjekka med leverandøren av bilen. Selv om den er såpass gammel burde de kunne hoste opp dokumentasjon.

Lykke til!